Sollicitatieproces.

Je hebt gesolliciteerd of bent van plan dit te doen. En wat nu? Voordat we het een Match noemen, delen we waarschijnlijk hetzelfde streven: elkaar beter leren kennen. Wij zijn benieuwd naar je ambities en hoe jouw vaardigheden kunnen aansluiten op de vereisten van de functie. Uiteraard willen we je ook graag vertellen wie wij zijn en wat we als GradeMatch doen. Het sollicitatieproces bestaat uit zes stappen: lees hieronder over iedere stap.

Binnen twee werkdagen na jouw sollicitatie nemen we contact met je op. In een kort telefoongesprek kun je ons iets meer vertellen over je motivatie en ambities. En natuurlijk vertellen we je ook graag meer over ons en de volgende stappen van het sollicitatieproces.

1# Kort telefonisch interview

2# Kennismaking op ons kantoor

Was stap 1# een succes? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek willen we graag te weten komen wie jij bent, wat jouw skills zijn, wat jouw werkervaring is en vooral wat jouw ambities zijn. Ook vertellen we je meer over Sphere IT, onze klanten en vacatures.

Roger

Is er nog steeds een Match? Dan volgt er meestal een inhoudelijk interview met één van onze ervaren collega’s, die specialist is in jouw vakgebied.

Het doel van dit gesprek is niet alleen om jouw potentieel te beoordelen, maar ook om te ontdekken hoe we jouw sterke punten verder kunnen ontwikkelen en eventuele vaardigheden kunnen bijscholen als er geen volledige Match is. Maar het is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer. Ook jij krijgt de kans om van alles aan ons te vragen.

3# Aansluitend, een tweede gesprek

4# Een gesprek met je toekomstige werkgever

Nu is het tijd om je toekomstige werkgever goed te leren kennen. Je krijgt de kans om meer te ontdekken over het team, de bedrijfscultuur en uiteraard de inhoud van de baan. Tegelijkertijd kunnen de toekomstige werkgevers jou beter leren kennen en bepalen of er een Match is.

Wij begeleiden dit traject intensief om ervoor te zorgen dat beide partijen een helder beeld hebben van wat ze kunnen verwachten. We stimuleren open en eerlijke communicatie, zodat jij de juiste beslissing kunt nemen voor jouw carrièrepad.

4# Een gesprek met je toekomstige werkgever

Als alle voorgaande stappen positief verlopen zijn en er een sterke wederzijdse interesse is, gaan we over tot de volgende fase: het doen van een maatwerk aanbod dat aansluit bij jouw ambities en verwachtingen. Dit aanbod wordt zorgvuldig samengesteld, rekening houdend met factoren zoals je ervaring, vaardigheden en de rol zelf. We streven ernaar om je een aanbod te doen dat niet alleen voldoet aan je professionele doelen, maar ook aan je persoonlijke waarden en behoeften.

Bijzonder aan dit aanbod is dat het een volwaardig opleidingsplan kan bevatten, om jou te ondersteunen in je professionele groei en ontwikkeling. Dit toont onze inzet om niet alleen jouw huidige vaardigheden te waarderen, maar ook om te investeren in je toekomst. Jouw succes is ons succes en we werken samen om ervoor te zorgen dat dit aanbod een belangrijke mijlpaal wordt op jouw carrièrepad.

5# Mooi passend aanbod om jouw droomcarrière waar te maken

6# Sollicitatieproces binnen 2 weken afgerond

We ronden het gehele sollicitatie traject binnen twee weken af. Ons doel is om transparant en efficiënt te zijn gedurende het hele proces. We begrijpen dat tijd een waardevolle bron is en we willen zowel jou als onze klant niet onnodig ophouden. Gedurende deze 2 weken hebben we intensief contact met elkaar.

6# Sollicitatieproces binnen 2 weken afgerond